Sibast Vodder's GODDELIJKE dressoir Model OS29 in Palissander.. SB19052 €0.00 €0.00 1

Vodder's GODDELIJKE dressoir furnip

Model OS29 in Palissander

SOLD

Dit OS29 model dressoir in palissander gedesigned door Arne Vodder en gemaakt door de Sibast Møbelfabrik is het uithangbord van hoog kwalitatief Deens meubel design. Een icoon van een design en zeer gewild item voor verzamelaars met een liefde voor de mid century modern periode. Zeer herkenbaar als een Vodder met de gele en witte schuifdeur die omgedraaid kunnen worden naar een meer klassieke palissander look. Ook de laden met het voor Vodder zo herkenbare lade front design zijn terug te vinden in veel van zijn designs. Op de bovenkant van de kast staat de rand omhoog en is het vooraanzicht verdiept door een prachtig verbonden facet rand. 

Met dit dressoir werd Vodder voorgoed opgenomen in de eredivisie van het Deens meubeldesigner gilde en verwierf hij bekendheid over de hele wereld. Dit specifieke dressoir is in zeer goede staat en bovenal in originele conditie wat het tot een uitzonderlijke item maakt. Er zijn wat slijtage lijnen op een van de geverfde deuren en op diezelfde deur ook wat chips van de verf maar dat zijn de enige in het oog springende zaken die de leeftijd en het gebruik van de kast verraden aan de buitenkant. De binnenkant in beuken en essenhout is in goede conditie met slechts enkele gebruikssporen.

  • Het is prachtig om te zien dat dit design icon uit de late jaren 50 nog in een dergelijk goede staat is na 60 jaar en klaar is om ieder hedendaags interieur karakter en smoel te geven.
€0,00
Diepte > 49,5 cm
Breedte > 182,5 cm
Hoogte > 76,5 cm
Binnenmaat compartiment met 2 schuifdeuren > 132 cm
Binnenmaat lade hoogte > 7 cm
Binnenmaat lade breedte > 40 cm
Binnenmaat lade diepte > 40 cm
Meubelfabriek > Sibast
Designer > Arne Vodder

Periode > 1950s
Materiaal > Palissander
Vintage staat > Zeer goed