The shades of grey
Ten eerste, we verkopen vintage designmeubelen uit de jaren 50, 60 en 70. De charme van vintage is dat het niet nieuw is, maar op leeftijd met een verhaal. Net als bij mensen, zie je dat levensverhaal terug. Maar het ene meubel ziet er na 60 jaar beter uit dan het andere, dat klopt. Daarom duiden we de vintage conditie aan met uitstekend, goed, redelijk of matig.

Wat doen we voor we de vintage conditie bepalen?

  • Na aankoop lopen we het meubel helemaal na en restaureren indien nodig. Restaureren betekent in zijn algemeenheid: het verwijderen van oude was of olie lagen, herkleuren van het hout op lichtere plekjes en het repareren van (kleine) krassen.
  • Is een duidelijk storende vlek, bijvoorbeeld van een bloempot of vaas op het blad van een dressoir of tafel, niet te verhelpen dan zal dit apart worden vermeld in de productomschrijving. Deze artikelen zullen zich dan vaak in de categorie voldoende bevinden. Het kan ook zijn dat wij een vlek niet storend vinden en dan zal het meubel in goed worden ingedeeld. Je zult dan altijd een detailfoto aan treffen bij de productfoto’s.

uitstekend > Als nieuw, nauwelijks sporen van gebruik.
zeer goed > Lichte gebruikssporen, zoals lichte onopvallende krasjes en kleine beschadigingen aan de poten of onopvallende vlekjes in stof en of leer. 
goed > Lichte krasjes en wat zwaardere krassen, kleine beschadigingen of vlekken, licht zichtbare vochtkring, leer met scheurtjes.
voldoende > Zwaardere krassen, lichtere krassen en op veel prominentere plekken, zoals het blad van een dressoir, scheuren of beschadigingen van het leer.

Geven onze shades of grey je niet voldoende zekerheid? Kom dan kijken!