Mid-century Deens design

Furnip koopt en verkoopt vintage design meubilair uit de jaren 50, 60 en 70. Mid-century Deens design om precies te zijn.

Van tijdloze designklassiekers en centerpieces van topdesigners, tot entry level meubels van niet of minder bekende designers. Bij Furnip vind je alle soorten meubelstukken. Zoals ladekasten, lounge chairs, salontafels, dressoirs, tafels, stoelen, sofa’s, lampen en woonaccessoires.

Mid-century musthaves en leuke hebbedingen dus. Allemaal handpicked.

Handpicked vintage

Alle, maar dan ook echt alle, stukken zijn handpicked. Furnip reist Denemarken en andere delen van de wereld af om bijzondere designstukken op te sporen. We gaan op jacht bij verzamelaars, handelaren en particulieren. Alle Furnip meubels worden met liefde aangekocht, vintagewise opgeknapt en indien nodig of gewenst opnieuw gestoffeerd. In veel gevallen zijn de meubelstukken van de eerste eigenaar. Elk mid-century masterpiece heeft zijn verhaal en je krijgt van ons altijd achtergrondinformatie. Zoals het design, de designer, gebruikte materialen, de meubelfabriek en soms zelfs over vorige eigenaren. Alles wat we weten delen we met je, zodat jij het verhaal compleet kunt maken.

Mad for mid-century design

Furnip is geboren uit pure liefde. Het begon met het opsporen, veroveren en opknappen van mid-century design voor onszelf. Gewoon, omdat we er zo van houden. Zeker in combinatie met reizen. Veel van onze ontdekkingsreisjes waren Deens. En elke trip ontdekten we nieuwe ‘treasure houses’ en veroverden we weer nieuwe juweeltjes. Ons huis stond vol met vintage vondsten. Langzaamaan werd het huis te klein. En de vondsten te groot.

Om onze passie te kunnen delen met zoveel mogelijk liefhebbers, zijn we Furnip gestart. Zo kunnen wij ‘treasure hunting’ nog meer invulling geven, nog meer mooie designstukken op de kop tikken en nog meer mensen blij maken. Hit the road!

Even voorstellen

Behagelig! Ofwel, aangenaam in het Deens. 

Wij zijn Ilse en Pascal. Allebei ‘wanderlustig’ en ‘madly in love met mid-century design’. De kruising daartussen? Dat is dus Furnip. Geboren uit pure liefde. 

We zijn gek op reizen en extra gek op Denemarken. Als ‘busy bees’ steken we graag de handen uit de mouwen en maken we mooie dingen nog mooier. Als een meubel vintagewise gerenoveerd moet worden, zorgen we daarvoor. Op het stofferen na, doen we alles zelf. Net zoals de fotografie en styling. Furnip staat voor pure ambacht en dat laten we graag zien, voelen en horen. Over elk stuk dat je bij Furnip vindt, kunnen we je wel een verhaal vertellen. Doen we graag, dus wil je iets weten? Vraag maar raak!

Shoppen in de Furnip loods of online

In de webshop kun je alle vintage vondsten digitaal bekijken. Kijk je liever ‘live’, kom dan langs in de Furnip loods in Teteringen, vlakbij Breda. Dan kun je alle meubelstukken en accessoires met eigen ogen bewonderen, aanraken en uitproberen. En als je iets wil weten, hoef je het maar te vragen. Met liefde en plezier geven we je alle ins en outs over onze ‘masterpieces’.

Furnip loods met showroom

In de loods hebben we een showroom met alle vintage masterpieces. De loods is tevens de plek waar onze nieuwste aankopen binnenkomen en waar we ze vintagewise renoveren. Ook hebben we hier de studio voor fotografie en styling. Je krijgt dus gelijk een kijkje achter de schermen.

De loods heeft een woonhuis klimaat zodat de meubels er dag en nacht droog en warm bijstaan. Want temperatuurwisselingen en vocht, doet geen enkel meubelstuk goed. Bij Furnip houden we alles dus warm en ‘cool’ tegelijk.

Wandel binnen of maak een afspraak

De Furnip loods is open op afspraak. Zowel in het weekend als doordeweeks mogelijk. Bel, app of mail voor een afspraak, we maken de deur graag voor je open.