Louis Poulsen

design lampen

Al sinds 1874 is Louis Poulsen een bedrijf gespecialiseerd in het produceren van Danish design lampen. De slogan van Louis Poulsen is letterlijk vertaald: vorm volgt functie. De functie en vorm (of design) van de Louis Poulsen lampen zijn bedacht en gemaakt: om zoals ze zelf zeggen natuurlijk licht en het ritme daarvan te ondersteunen en weerkaatsen.

Lees meer...

Write comment (0 Comments)

Antiek, vintage of toch retro?

Heb ik een vintage masterpiece gescoord? 

Het kastje van oma, die bank die je moeder al in 1980 weg had moeten doen, dat leuke jarenvijftigstoeltje bij die online winkel? Nieuw, tweedehands, zesdehands? Schiet mij maar lek, denk je, hoe zit het nou met antiek, vintage en retro? We snappen je! Het zit zo:

Lees meer...

Write comment (0 Comments)

Deens design

Pure and honest lines....
Ga naar een nieuw restaurant en de kans dat je op een mid-century stoel van Wegner of Jacobson gaat zitten is groot. Deens designmeubilair siert de meest prestigieuze kantoren over de hele wereld. Hoe is deze magische formule voor meubelair om van te houden ontstaan?

Lees meer...

Write comment (2 Comments)

Edgy & Niewerwets

Scandinavisch design
Is de overkoepelende benaming voor de design stroming die vanaf de jaren 30 tot en met heden ongekend populair is. Afkomstig uit Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland. Scandinavisch design staat bekend om de minimalistische en functionele ontwerpen. Met als doel om ‘het dagelijkse’ te verbeteren.

Lees meer...

Write comment (0 Comments)