Vintage Bureau furnip

Bij Furnip vind je vintage design bureaus voor thuis en op kantoor. Originele stukken uit de jaren 50, 60 en 70 oftewel midcentury modern design. Tijdens onze inkooptrips in Denemarken zoeken we naar de mooiste Scandinavische design bureaus en bureautafels in een goede vintage staat. Waarbij design en functionaliteit voorop staan. 

Wij noemen het ook wel masterpieces! 

Danish ofwel Deens design is well known for: strakke lijnen, vakmanschap, handwerk en natuurlijke materialen.

In veel gevallen is het vintage meubel van de eerste eigenaar. Elk mid-century masterpiece heeft zijn eigen verhaal en je krijgt van ons altijd achtergrondinformatie. Zoals het model, de designer, gebruikte materialen, de meubelfabriek en soms zelfs over vorige eigenaren. Alles wat we weten delen we met je, zodat jij het verhaal compleet kunt maken. En je met jouw vintage bureau 'true Scandinavian living' introduceert in je interieur. Lees meer

Houten bureau

De bureaus werden halverwege de vorige eeuw met name van teak of palissander fineer (ook wel bekend onder de Engelse term rosewood) gemaakt. Palissander is een beschermde houtsoort. Dit betekent dat je alleen nog vintage meubels kan kopen van deze expressieve duurzame houtsoort kan kopen. Wil je weten welke houtsoort het best bij je past? Lees hier dan alles over de verschillende gebruikte houtsoorten.

Scandinavisch design bureau

Veel vintage design bureaus zijn gemaakt als vrijstaande bureaus, zodat het een centerpiece kan zijn in jouw woonkamer of werkkamer. We verkopen echte Scandinavische design klassiekers zoals bureaus van Nanna Ditzel en Arne Vodder maar ook van minder bekende of onbekende designers. Bij een bureau hoort natuurlijk een matching vintage bureaustoel. Vindt ze hier. 

Design tafel?

Bureaus zijn niet alleen fijn wanneer je veel thuis werkt, maar brengen ook rust in huis. Ze bieden een vaste plek om orde op zaken te stellen, een plek waar je de ruimte hebt en die je - in tegenstelling tot de eettafel - niet hoeft op te ruimen voor etenstijd. Wil je toch een bureautafel kopen? Dan vindt je hier ons huidige aanbod. 

Onderhoud vintage bureau

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je bureau, is het belangrijk om het op de juiste manier te onderhouden. Hoe je een vintage bureau het beste kunt onderhouden, is afhankelijk van de soort hout en de afwerking van het hout van het vintage meubel. Lees hier alles over het onderhoud van een houten bureau.

 Koop je design bureau online
Heb je je keuze voor je houten bureau gemaakt? Koop hem dan online! Twijfel je nog en wil je het bureau dat je op het oog hebt eerst liever in het echt zien? Dan heten we je graag welkom (op afspraak) in ons warehouse. 

Gevonden wat je zocht?

Heb je vragen over onze collectie bureaus? Neem dan contact met ons op. Of zoek je een specifiek model of vintage bureau van een bepaalde designer dat we nu niet hebben. Laat het ons weten!