Svend Skipper design fauteuil Model 91 'Papa Bear'.. EC19026 €5,940.00 €5,940.00 1

Svend Skipper design fauteuil furnip

Model 91 'Papa Bear'

€5.940,00

Vintage fauteuil

Deze Svend Skipper relaxfauteuil heeft alles wat je van een midcentury modern Danish design piece verwacht. Het is één van de bekendste design klassiekers uit die tijd. 

De welhaast dierlijk gevormde volle rondingen zijn kenmerkend voor de jaren 50 edities van de Svend Skipper model 91 'Papa Bear' stoel uit de Skipper Møbelfabrik. Overigens niet te verwarren met de Papa Bear stoel van Hans Jørgen Wegner. De kenmerken van de Svend Skipper, dik gestoffeerde zijkanten, de hoge rug, de grote oren, het teak onderstel en de teak klauwen geven de stoel z'n kenmerkende silhouette maar ook een hoop comfort. Ergonomisch gezien is dit een stoel om echt in weg te duiken met een goed boek. De ergonomie van deze stoel is fantastisch en dat is geen vanzelfsprekendheid bij Scandinavisch design meubelen. We hebben deze design stoel onlangs laten bekleden met wol van De Ploeg om zo dicht mogelijk bij de designkwaliteit te blijven. De geselecteerde stof is Ploeg Accent 01/08 een 100% pure wol en draagt ​​echt bij aan de kwaliteit van dit stuk. 

Deens design: Kwaliteit

De teakhouten poten zijn opnieuw geolied en verkeren in uitstekende staat. De stoel is opnieuw gestoffeerd met een kwaliteitsstof en verkeert daardoor in zijn geheel in een uitstekende vintage staat.

Svend Skipper was een ontwerper en meubelproducent, die alleen in opdracht maakte. Geen massaproductie, maar authentiek Deens vakmanschap en kwaliteit.

€5.940,00
Zithoogte > 41 cm
Zitbreedte > 50 cm
Diepte > 79 cm
Breedte > 80 cm
Hoogte > 99 cm
Hoogte pootjes > 24 cm
Hoogte armleuning > 56 cm
Meubelfabriek >
Designer >

Designer > Svend Skipper
Producent > Skipper Møbler
Periode > 1950s
Materiaal > Teak and wool
Vintage staat > Excellent