Design relaxfauteuil Model 91 'Papa Bear' by Svend Skipper.. EC20033 €3,250.00 €3,250.00 1

Design relaxfauteuil furnip

Model 91 'Papa Bear' by Svend Skipper

€3.250,00

Danish design

Deze Deense Svend Skipper design fauteuil is een zeer herkenbaar design en ademt alles wat midcentury Danish design is. Dit Svend Skipper 'papa bear' exemplaar is een model 91 gemaakt door Skipper Møbelfabrik en volledig opnieuw gestoffeerd met een duurzame en comfortabele stof van De Ploeg, Salt 83 100% Trevira CS. Overigens is deze 'papa bear' niet te verwarren met het papa bear design van Hans Jørgen Wegner. Deze Svend Skipper is een jaren 60 model met poten en klauwen van donker eiken. De zijkanten, de hoge rug en de oren van de stoel geven dat mooie silhouette maar brengen ook comfort en geborgenheid. Ergonomisch gezien is dit een zeer comfortabele armstoel.

Vintage fauteuil

Wij hebben dit designfauteuil zelf laten stofferen in De Ploeg Salt No. 83 en blijven daarmee zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke design kwaliteit. Door het kleurenspel van de garens ontstaat de moderne, bijna grafische structuur van De Ploeg Salt meubelstof. Het optische kleurenspel ontstaat door draad om draad een andere kleur te gebruiken. De constructie en het kleurgebruik benadrukken het ritmische effect. Het effect is een stof met een bijzondere structuur. Daarom past dit patroon zowel in een modern, strak interieur als in een landelijk of klassiek interieur.

Het eiken onderstel is opnieuw in de olie gezet en in goede vintage conditie.

  • Svend Skipper was een Deense designer en meubelproducent, hij maakte alles op commissie basis. Geen massa productie maar authentiek Deens vakmanschap en kwaliteit.
€3.250,00
Zithoogte > 45 cm
Diepte > 83 cm
Hoogte > 88 cm
Hoogte pootjes > 24 cm
Hoogte armleuning > 54 cm
Hoogte zijkant (wings) > 99 cm
Meubelfabriek >
Designer >

Designer > Svend Skipper
Producent > Skipper Møbler
Periode > 1950s
Materiaal > Eiken and De Ploeg Salt
Vintage staat > Excellent