Poul Cadovius

BIO

Uit > 1911 - 2011
Achtergrond > Stoffeerder, designer en meubelmaker
Signatuur > Minimalistische industriele esthetiek: een perfecte harmonie creëen tussen vorm en functie. Daarnaast was het betaalbaar! Hoewel de stellingkast van het Royal System zijn belangrijkste bijdrage was aan het Deense modernisme, registreerde Cadovius meer dan 400 patenten gedurende zijn lange carrière. Een erfenis die ook nu nog veel ontwerpers inspireert.
Producent > Halverwege de jaren 60 kocht Cadovius de gerenommeerde meubelfabrikant France & Søn - gecrediteerd voor de industrialisatie van de productie van teakmeubels - en uiteindelijk hernoemde hij het bedrijf CADO. CADO werkte samen met het neusje van de zalm in Deens design.
Masterpieces > in 1948 heeft Cadovius het Royal system ontworpen, een efficiënt en stijlvol wandsysteem. Dit ontwerp was een ijkpunt in meubeldesign. Het systeem is gemaakt in vele uitvoeringen en combinatiemogelijkheden. 
Andere kastsystemen > Ultra, Abstracta en Cadomus. Als meubelontwerper was hij een van de eersten die met kunststof werkte. Zo ontwierp hij ook een schelpvormige bushalte.
Samenwerkingen > Cadovius werkte samen met meerdere iconische Deense ontwerpers via France & Søn en CADO, waaronder Sigvar Bernadotte, Grete Jalk, Arne Vodder, Edvard Kindt-Larsen en Finn Juhl.